Uiterste kopijdatum

Beste Waalders,
De uiterste kopijdatum voor de volgende Weelder is 15 juli aanstaande.
 De zomerweelder zal rond half augustus verschijnen.
Artikelen graag naar: email hidden; JavaScript is required.
En: als er iemand een leuke foto heeft van het uitstapje naar Waalenburg, de Meierbliss en/of het Waalderweekend, dan houden wij ons van harte aanbevolen!
Hartelijke groet en dank alvast namens de redactie,
Anet, Anita, Martine en Olga

Ter herinnering!

30 april gaat de BBQ weer aan.
Opgeven  kan tot uiterlijk tot donderdag 25 april!
Bar open 17.30 uur  Aanvang 18.00 uur.
Volwassenen € 8.00 p.p. Basisschoolkinderen € 4.00
Bij Joke email email hidden; JavaScript is required of telefoon 318887

Alzheimer Café

ALZHEIMER CAFÉ TEXEL

Dinsdag 23 april 2019

Filmavond

Een ouder echtpaar kijkt terug op een mooi leven. Door ziekte en geheugenproblemen/dementie, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hulpverleners, artsen en volwassen kinderen. In hun oude camper maken Ella en John een tocht vol verrassingen van Boston naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Een bijzonder verhaal, met een knipoog naar meneer Alzheimer!

Namens Geriant is aanwezig Reinalda Slagter, casemanager werkgebied Texel.

 

PROGRAMMA dinsdag 23 april 2019

19.15 uurInloop met koffie en muziek

19.30 uurFilmavond

      20.30 uurPauze met een hapje en een drankje

21.30 uurEindtijd

Waar? In DE BUURETON, Beatrixlaan 43 te Den Burg. Informatie: email hidden; JavaScript is required, email hidden; JavaScript is required of Texels Welzijn, tel. 312696

Omgevingsavond

Beste dames en heren,

 

Voor diegenen met wie ik nog geen kennis heb gemaakt: mijn naam is Anna Sprenkeling en ik ben sinds 1 februari de nieuwe boswachter publiek bij Staatsbosbeheer Texel. Via deze weg wil ik jullie graag uitnodigen voor een omgevingsavond over ons beheerplan oude & nieuwe land op woensdag 3 aprilom 19:30 in De Wielewaal.

 

Beheerplannen Staatsbosbeheer Texel

Binnen Staatsbosbeheer wordt er gewerkt met beheerplannen, deze plannen bevatten de uitwerking van onze ambities en doelen. Een beheerplan is niet het einddoel maar eerder het startpunt van een nieuwe periode van beheer. Op Texel hebben we twee beheerplannen: het beheerplan Nationaal Park Duinen van Texel en het beheerplan oude & nieuwe land. Belangrijke input voor onze beheerplannen zijn o.a. diverse inventarisaties en provinciaal natuurbeleid. Daarnaast vinden wij de inbreng vanuit de Texelse samenleving van groot belang, hier willen we bij het actualiseren van de beheerplannen meer aandacht aan geven.

 

Omgevingsavond op woensdag 3 april

Op woensdag 3 april organiseert Staatsbosbeheer een omgevingsavond om het beheerplan oude & nieuwe land toe te lichten en met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen is welkom vanaf 19:15 in De Wielewaal (Langwaal 9 in De Waal), we beginnen om 19:30 en verwachten dat de avond tot ongeveer 21:00 duurt.

 

Voor eventuele vragen of opmerkingen ben ik te bereiken via onderstaande contactgegevens.

 

Graag tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

 

Anna Sprenkeling

Boswachter Publiek

 

Staatsbosbeheer

Beheereenheid Texel | Molenstraat 83 | 1791 DK Den Burg

M 06-10203149 | T 0222-312228 | Eemail hidden; JavaScript is required

Trainingsavonden AED

Den Burg, 19 maart 2019.

Wegens het grote succes van de inlooptraining van 2017 en 2018 biedt AED Texel i.s.m. de OSG de Hogeberg opnieuw trainingsavonden aan.

Op dinsdag 16 april en maandag 20 mei a.s. is er weer een inlooptraining  in de OSG de Hogeberg in Den Burg, voor vrijwilligers die zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener bij het AED netwerk.

De stichting biedt  op deze avond de mogelijkheid aan vrijwilligers om te oefenen zodat zij bij een echte reanimatie beter getraind en met meer vertrouwen kunnen handelen. Ook blijkt dat van een aantal hulpverleners de geldigheid van het certificaat verlopen is. Vrijwilligers moeten minimaal eens per twee jaar een training volgen om de geldigheid van hun certificaat te behouden.

Ook vrijwilligers waarvan het certificaat niet is verlopen, maar die een keer extra willen oefenen om meer zekerheid te krijgen voor een echte reanimatie oproep zijn van harte welkom.

Bewoners die eerder een training hebben gevolgd, waarvan het certificaat is verlopen en zich nog niet hebben aangemeld als burgerhulpverlener zijn eveneens welkom.

De trainingen worden verzorgd door de vakdocenten van de OSG. Deze vakdocenten zijn sinds 2015 na een gerichte training bevoegd om reanimatietrainingen te geven.

Op de avond  zijn  bestuursleden van de stichting AED aanwezig die kunnen helpen bij het invoeren van de nieuwe gegevens voor Hartslag NU of vragen over de stichting kunnen beantwoorden.

Er is gelegenheid om na de eerste training of voor de tweede training mee te eten.

Meld u aan voor de training via email hidden; JavaScript is required onder vermelding van uw naam, datum en het tijdstip dat u komt trainen en of u mee wil eten.

17.00 – 18.30 uur          Eerste groep met mogelijkheid daarna eten

19.30 – 21.00 uur          Tweede groep met mogelijkheid mee te eten vanaf 18:30 uur

Graag aanmelden voor 9 april a.s.

Met de geweldige inzet als vrijwilligers zoals u kunnen we het AED netwerk in de toekomst operationeel houden en maken we echt het verschil.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Bestuur Stichting AED Texel, Piet Bolier, Henny Festen, Albert Winter en Betsie Verhoeven.

Voor informatie: www.aedtexel.nl  of email hidden; JavaScript is required

Bezoek Waalenburg

“ Een gezellige en informatieve dag voor alle Weelders”.

 

De Dorpscommissie nodigt alle bewoners uit om op zaterdagmiddag 11 mei gezamenlijk op pad te gaan en een bezoek te brengen aan boerderij Plassendael van Dirk en Mariët Roeper.

We krijgen daar een voorlichting van Jerome van Abbevee van Natuurmonumenten over de veranderingen en ontwikkelingen in Waalenburg, Daarna geeft hij een rondleiding krijgen in en rond het gebied. Bij terugkomst geeft Mariët informatie over de vernieuwde boerderij en we mogen een kijkje nemen in de stallen. Ter afsluiting nemen we nog een drankje met een hapje.

De oudere en minder mobiele dorpsbewoners worden heen en terug gebracht vanuit het dorp naar Plassendael. De overige deelnemers nodigen we uit om gezamenlijk, via een leuk tochtje van een uur, daar heen te fietsen. We vertrekken aan het begin van de middag om 13.00 uur.

Voor de goede organisatie is het belangrijk dat iedereen zich opgeeft, met vermelding of je mee fietst of naar Plassendael vervoerd wil worden.

Opgeven kan bij:

Corrie de Jager – email hidden; JavaScript is required – 310576

Karin Gaasbeek – email hidden; JavaScript is required313684

 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de “RABO club kas actie” van 2018 die de Vereniging Dorpscommissie de Waal en de Stichting de Wielewaal hebben ontvangen. Ook dit jaar wordt deze actie weer door de RABO bank geïnitieerd en we hopen dat veel leden van de bank ons weer zullen steunen.

De dorpscommissie.

 

Nieuwe activiteiten

15 april                                 Jaarvergadering  Dorpscommissie aanvang 20.00 uur

21 april                                      Paaseieren zoeken 11.00 uur verzamelen bij het dorpshuis

30 april                                                  BBQ in dorpshuis 17.00 uur

Opgave bij Joke

30 april                                            Meierblis

11 mei                                                    13.00 – 18.00 uur Bezoek aan Waalenburg voor alle bewoners

Opgave bij Corrie de Jager of Karin Gaasbeek

29 mei tot 2 juni                            Waalder kampeerweekend

Opgave bij Marco Witte

Al deze activiteiten zijn ook terug te vinden in de agenda.

Nieuwe beheerder site de Waal gezocht

Hallo Allemaal,

Na heel wat jaren de website www.dewaaltexel.nl te hebben verzorgd, wil ik dit stokje nu graag overdragen aan iemand anders.
Vind je/u het leuk om alle Waalders op de hoogte te houden van al het nieuws om ons heen en vervolgens dit te plaatsen op een website?
Laat mij dit dan weten via email hidden; JavaScript is required of bel mij op 0610754873
Groetjes Simone Schipper.

kopijdatum voorjaarsweelder

Beste Waalders,

de uiterste kopijdatum voor de VoorjaarsWeelder is 1 maart aanstaande.
Artikelen en foto’s, zéker ook over de CLTRNACHTTXL zijn zeer welkom op: email hidden; JavaScript is required.
Hartelijke groet en dank alvast,
de Redactie van De Weelder