Waalderkerk

Voorstelling in de Waalder kerk

Historicus, schrijver en verteller Timo Waarsenburg (1972) interviewde Hans Beckman voor verschillende kranten. Het verhaal liet hem nooit meer los. In 2017 maakte hij er een vertelling van voor het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Sindsdien voert hij zijn voorstelling door het hele land op. Hij staat in theaters en treedt op voor scholen.

“In oorlog en liefde” vertelt op indrukwekkende wijze het waargebeurde oorlogsverhaal van Hans Beckman (1919-2011): een Nederlands militair, verzetsman en Auschwitz-gevangene die aldaar de liefde van zijn leven vindt.

Het verhaal in een notendop: Beckman is een cadet-sergeant in het Nederlandse leger als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. In de eerste maanden van 1940 krijgt hij de oorlog al vol voor zijn kiezen: hij verliest zijn zusje en ziet zijn vader afgevoerd worden naar de Scheveningse gevangenis. Vastberaden om de Duitsers vanuit Engeland te bevechten, probeert hij met zijn broertje naar Zwitserland te vluchten. Maar het lot beschikt anders. Ze worden gepakt en afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz.
Daar, op de fundamenten van de dood, raakt hij op slag verliefd. En omdat kansen in het kamp schaars zijn, vraagt hij het meisje meteen ten huwelijk. Zouden ze elkaar ooit nog zien?

Op zaterdag 28 april is deze voorstelling op Texel, in de Waalder kerk.
Het begint om 15.00 uur.
Kaartje kost € 9,00 en is te koop in Den Burg bij VVV, Het Open Boek en Nauta Boek.
In de Waal bij Bert Kooijman, Hogereind 4. En online via www.texel.net