Trainingsavonden AED

Den Burg, 19 maart 2019.

Wegens het grote succes van de inlooptraining van 2017 en 2018 biedt AED Texel i.s.m. de OSG de Hogeberg opnieuw trainingsavonden aan.

Op dinsdag 16 april en maandag 20 mei a.s. is er weer een inlooptraining  in de OSG de Hogeberg in Den Burg, voor vrijwilligers die zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener bij het AED netwerk.

De stichting biedt  op deze avond de mogelijkheid aan vrijwilligers om te oefenen zodat zij bij een echte reanimatie beter getraind en met meer vertrouwen kunnen handelen. Ook blijkt dat van een aantal hulpverleners de geldigheid van het certificaat verlopen is. Vrijwilligers moeten minimaal eens per twee jaar een training volgen om de geldigheid van hun certificaat te behouden.

Ook vrijwilligers waarvan het certificaat niet is verlopen, maar die een keer extra willen oefenen om meer zekerheid te krijgen voor een echte reanimatie oproep zijn van harte welkom.

Bewoners die eerder een training hebben gevolgd, waarvan het certificaat is verlopen en zich nog niet hebben aangemeld als burgerhulpverlener zijn eveneens welkom.

De trainingen worden verzorgd door de vakdocenten van de OSG. Deze vakdocenten zijn sinds 2015 na een gerichte training bevoegd om reanimatietrainingen te geven.

Op de avond  zijn  bestuursleden van de stichting AED aanwezig die kunnen helpen bij het invoeren van de nieuwe gegevens voor Hartslag NU of vragen over de stichting kunnen beantwoorden.

Er is gelegenheid om na de eerste training of voor de tweede training mee te eten.

Meld u aan voor de training via email hidden; JavaScript is required onder vermelding van uw naam, datum en het tijdstip dat u komt trainen en of u mee wil eten.

17.00 – 18.30 uur          Eerste groep met mogelijkheid daarna eten

19.30 – 21.00 uur          Tweede groep met mogelijkheid mee te eten vanaf 18:30 uur

Graag aanmelden voor 9 april a.s.

Met de geweldige inzet als vrijwilligers zoals u kunnen we het AED netwerk in de toekomst operationeel houden en maken we echt het verschil.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Bestuur Stichting AED Texel, Piet Bolier, Henny Festen, Albert Winter en Betsie Verhoeven.

Voor informatie: www.aedtexel.nl  of email hidden; JavaScript is required