Klaverjassen

De ooievaar
Met nog vier kaartavondjes voor de boeg, zit het seizoen 2010 – 2011 er al weer op. Het is werkelijk omgevlogen! De groep kaarters is vrijwel constant gebleven, inhoudende dat er geen afvallers zijn, maar ook dat er geen aanwas viel te verwelkomen. Slechts één keer leek het er op dat de ooievaar op het klaverjasnest zou landen, maar helaas…

Volle glorie
Het Open Toernooi was een groot succes. Maar liefst vijftig klaverjassers togen naar De Wielewaal om de strijd aan te gaan, op jacht naar één van de vele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsors Paal 17, Veronica en Dennenoord. Ook de vaste leden namen, zoals gebruikelijk, prijsjes mee. Iets later in het seizoen speelden 40 klaverjassers van Oudeschild en De Waal tegen elkaar in de strijd om de felbegeerde Veronica wisselbokaal. We zullen u niet langer in spanning laten……We’ve got him! In volle glorie staat de beker in de prijzenkast. U kunt er niet om heen.

Klap van jewelste
De laatste gebeurtenis was het gezellige avondje met de reservespelers. Zo konden de vaste spelers weer eens zien wie voor hen de honneurs waarnemen, als ze zelf onverhoopt verhinderd zijn. Opvallend hierbij was de poedelprijs, altijd goed voor een creatieve steek onder water. Dit keer was het geen steek, maar meer een klap van jewelste. Greetje Roeper kreeg er namelijk ongenadig van langs met een heuse mattenklopper. Zo, die zorgt er wel voor dat ze volgend seizoen geen laatste meer gaat worden! We zullen haar leren.

Eindspurt
De onderlinge strijd is reuze spannend! Met nog een paar mogelijkheden voor de boeg om een klapper te maken, gaat de strijd onderin tussen Steven de Wit en Piet Hin. Eén van deze twee zal niet ontkomen aan een rondje en de eeuwige hoon.
Bovenin is het al even spannend. De Top 3 bestaat uit Siem Pieter de Porto, Sjors Jimmink en Annie van Egmond. Welingelichte bronnen weten te melden dat het vrouwenbevrijdingsfront achter de schermen bezig is om Annie van alle informatie te voorzien, met het doel haar via een grandioze eindspurt aan de zege te helpen.
We houden u op de hoogte!

Gerard Vélu