Expositie in de Hoeksteen, Den Hoorn.

Drie kunstenaars , Marja van Etten, Annette van Boven en Rob Souverein, exposeren in de maand september in de Hoeksteen.
Ze zijn alle drie autodidact en laatbloeiers met betrekking tot het maken van kunst.
Hun werk kenmerkt zich door het gebruiken van verschillende soorten (gebruikt) materiaal, waarmee ze hun creativiteit vorm geven.

Annette is gefascineerd door de zee, het ritme van de golven, de herhaling van het zand en het onderwater leven inspireren haar. Ze maakt combinaties met mooi hout, wat uit zee komt, keramiek en vilt . Door de aandacht die ze besteed aan de structuren van het keramiek oogt haar werk ruig en “oer”.

Rob, gepensioneerd docent techniek, maakt objecten van gebruikt materiaal waar een verhaal achter zit. Het is gevonden op straat, in de natuur of gekregen van vrienden. Van het materiaal koper, zink en hout maakt hij hangend werk en sculpturen. Ook schildert hij op houten panelen. Zijn werk is strak en hij laat het materiaal spreken. Zijn kleur gebruik is aards en versterkt het stoere karakter van zijn werk.

Marja haalt haar inspiratie uit de natuur en de seizoenen. Ook zomaar een beeld op straat of een bepaald “gevoel”, laat ze terugkomen in haar werk. Haar uitdaging is om licht en beweging in het werk te krijgen om hiermee de aandacht van de kijker vast te houden.
Ze gebruikt hiervoor materialen zoals hout, kunststof, gaas, draad en papier, wat veelal is bewerkt met acryl verf.
Ze deed de afgelopen jaren mee aan verschillende exposities en bij de winterexpositie van Zout, 2016/2017 won ze de publieksprijs voor haar werk “Roood”.

De expositie is de hele maand september open op de dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur en op afspraak.
Adres: De Hoeksteen, Kerstraat 3, Den Hoorn.