Uitvoering in het Tesselse dialect. Wie geeft zich op?

Beste redactie van De Waal

Op zaterdagavond 30 oktober organiseert de Dialectgroep van de Hist. Ver. Texel in samenwerking met de dorpshuiscommissie van De Waal de achtste en laatste uitvoering in het Tesselse dialect. Aanvang 19.30 uur in dorpshuis ‘De Wielewaal’. De eerste uitvoering was na aanleiding van het 25 jarige bestaan van de H.V.Texel. Deze was op 22 oktober 2011 in de Lindeboom een groot succes. Hierna kwam er veel vraag om dit nog eens te doen, waarna besloten is om alle dorpen op Texel te gaan bezoeken. Achtereenvolgens hebben we Den Hoorn 2012, Oosterend 2013, De Cocksdorp 2014, Oudeschild 2015 (twee keer) en De Koog een uitvoering gehouden. Nu gaan we nog naar de buurtschap Oost op zondagmiddag 2 juli 2017 als zevende en dan zijn jullie aan de beurt. In alle dorpen heeft men heel erg genoten van onze uitvoeringen, dat zal in De Waal ook vast en zeker het geval zijn. In alle dorpen vragen we (oud)bewoners met ons mee te doen om zoveel mogelijk verhalen, gedichten, anekdotes, sketches en liedjes over hun dorp/wijk op de planken te brengen. Het kan natuurlijk ook over andere dingen gaan. Daarin laten we iedereen vrij, al stellen we wel een paar voorwaarden. Er mag geen grove taal gebruikt worden en beledigen niemand. We houden het graag netjes. We streven naar vijf of zes mensen uit wijk W, meer kan ook. Die kennen veel beter dan wij de verhalen uit wijk of dorp, dat komt de uitvoering ten goede. Ieder optreden kan solo, als duo of groepje, het mag niet langer dan tien minuten duren. Het mag van alles zijn, van serieus tot heel humoristisch, maar altijd in het Tesselse dialect. Meestal zijn er tien tot twaalf optredens, vrouwen en mannen. Dit betekent dat het hele programma ongeveer twee uur zal gaan duren. Om het programma vol te maken vragen we een deel van onze vaste deelnemers. Wie weten we nog niet. Dit passen we aan, het hangt er vanaf van wat het dorp levert. Ina Schrama heeft weer de regie. Natuurlijk is er een ruime pauze, een half uur, voor een drankje en om bij te praten. We zullen de kosten beperken, het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Hierdoor zullen de toegangskaarten in ‘De Wielewaal’ in ieder geval niet meer dan € 5.00 kosten. Kom en geniet van deze bijzondere laatste uitvoering.

Wie wil met ons meedoen? Of weet iemand die dit wil en kan? Ook verhalen, gedichten enz. zijn welkom die kunnen dan gebruikt worden door anderen. Ook al zijn ze in het Nederlands. Wij maken er dan Tessels van. Heel belangrijk we zijn er natuurlijk ook om iedereen te helpen zodat alles goed verloopt.

Voor aanmelden, vragen en verhalen: Ina Schrama Tel. 318695 of Email email hidden; JavaScript is required Gerard Kuip Tel. 315093 of Email email hidden; JavaScript is required Alvast hartelijke dank namens de organisatie ‘Echt op sien Tessels’ on De Wéél.

Ina Schrama, Elko Vermeulen(voorzitter HVT) en Gerard Kuip (Dialectgroep HVT).